ЗА НАС

“Юротим” ООД е компания, специализирана в дистрибуцията и търговията с вина, както на българския, така и на международния пазар. Компанията започва дейността си като ексклузивен представител на македонската изба “Стоби” през 2011г. и оттогава насам не спира да предлага високо отличените на много международни конкурси включително MUNDUS VINI (Германия) и DECANTER WORLD WINE AWARDS (Англия) вина. Като дистрибутор за България, компанията взема участие в много местни и международни винени изложения, където популяризира вината сред широка аудитория.

"Нашата цел е единствена и нескромна – ние се ангажираме да създаваме вина с превъзходно и безупречно качество. Вина, които са достатъчно уникални, за да задоволят и най-изтънчените вкусове, и толкова натурални, така че всеки да ги пожелае."

ЗА ВИНАРНАТА

Млада на години, опитна в познанието!

Винарна „Стоби“ е най-новата винарска изба в Македония.  Разположена е в регион Тиквеш, в близост до античния град Стоби, откъдето получава името си.

Винарната има минимален капацитет от 4 500 000 литра. Разчита изцяло на собствени насаждения /над 700 хектара/, включващи сортове като местните Вранец, Жилавка, Жуплянка, Ркацители, както и международните сортове Ризлинг, Шардоне, Мускат Отонел, Пино Ноар, Мерло, Каберне Совиньон и др.

За последните няколко години винарната инвестира в придобиване и засаждане на още нови лозя с подложки от водещата в бранша и призната в цял свят Vivai Cooperativi Rauscedo-Friuli, Italy. На тях са засадени сортове с генетична предразположеност към ограничен (или контролиран) добив като Шардоне, Мускат Отонел, Каберне Совиньон, Мерло, Пети Вердо, Сира и др.

Винарската изба е оборудвана с най-съвременни технологии, които дават възможност да бъдат запазени качествата на гроздето, а след това и на виното. Всички инсталирани технологии са с произход Италия и Германия, включващи компании като GIMAR TECNO, SIPREM, GORTANI, DALLA и др.

Капацитетът за отлежаване в дъбови бъчви е над 300 000 литра, от които 70% са в големи овални бъчви, а останалите 30% са в по-малки 225 литрови бъчви. Различните бъчви и бурета са с произход Италия, Франция, Унгария и Хърватия.

НАГРАДИ

Вината “Стоби” са многократно отличени с награди от международни конкурси. Повече информация за отличията на всяко вино може да намерите в описанието към него.

Юротим ООД

Официален вносител на

STOBI Winery за България

Фирмени данни:

Юротим ООД

ЕИК: 131167322

МОЛ: Светослав Дерменджиев